Bari i Pulja

više destinacija, Italija

već od 699€

Opis destinacije

Pulja je jedna od 20 pokrajina u Italiji. Nalazi se na jugoistoku zemlje i geografski bi mogla da se podeli na dve celine. Severni deo čini Bari, glavni grad regije i poluostrvo Gargano, dok je južni deo poznat po interesantnim gradićima kao što su Alberobelo, Ostuni, Polinjano, Leće, Otranto. Takođe se nalazi između dva mora, Jadranskog i Jonskog, i poseduje jako dugu obalu, zbog toga se često naziva i „balkon Mediterana“. Bari je glavni grad ove pokrajine i deveti po veličini grad u Italiji, poznat je i kao grad Svetog Nikole čije se mošti nalaze u gradskoj katedrali. Pulja je poznata po slikovitom opisu “peta italijanske čizme”. Ime je dobila po drevnom narodu Apulima, koji su naseljavali ovo područje još pre starog Rima. Pulja sa svojim prepoznatljivim belim gradićima, utvrđenjima, ravnom, nerazuđenom obalom i kristalno čistim morem predstavlja jedan od najinteresantnijih delova Italije, drugačiji po arhitekturi, neotkriven i zanimljiv.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Paket aranžman / avionski prevoz, aerodromske takse, smeštaj i obilasci
TerminHotelUkupna cena po osobi
30.04 – 04.05.2023.VILLA ROMANAZZI
CARDUCCI 4*
699€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- Avio prevoz na relaciji Beograd-Bari-Beograd kompanijom Air Serbia, aerodromske takse 55€ (podložne su  promeni do polaska na putovanje) 
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom 
- 4 noćenja sa doručkom u navedenom hotelu 4* 
- Panoramsko razgledanje grada na dolasku u pratnji vodiča 
- Vodič na srpskom jeziku 
- Troškovi organizacije putovanja 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- Međunarodno zdravstveno osiguranje putnika 
- Ulaznice i fakultativne izlete  
- Individualne troškove 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35  putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Polinjano, Alberobelo – 60 € 
- Matera i Altamura – 60 € 
- Leće i Otranto – 70 € 
- Komplet 4 izleta – 175 € odrasli  

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: 
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova  rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po  lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije,  ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 220€

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine 30€ u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu) 
- treća osoba – popust 10€ u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)  
Hotel Villa Romanazzi Carducci se nalazi oko 800m od glavne gradske železničke stanice i 1km od istorijskog centra grada. Raspolaže sa 126 soba, od kojih svaka ima kupatilo, telefon, TV, mini bar i wifi internet konekciju (uz doplatu). Osim restorana, hotel su svom sastavu ima bar, spoljašnji bazen sa uređenim prostorom za sunčanje i odmor, fitnes i spa centar.

Hotel Executive se nalazi u jednoj od glavnih gradskih ulica, na pešačkoj udaljenosti od istorijskog centra Barija. Idealan je za kraći, turistički boravak u gradu. Svaka soba ima kupatilo, telefon, TV, klima uređaj i wifi internet konekciju. Hotel ima salu u kojoj se služi doručak, a brojni restorani i barovi se nalaze u meposrednoj blizini hotela.
1.dan BEOGRAD – BARI 
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Direktan let za Bari, kompanijom Air Serbia  JU520 u 07.15h. Po sletanju u Bari (08.55h) odlazak na panoramsko i pešačko razgledanje grada sa vodičem (bez ulaska  u objekte): katedrala Svetog Sabinija, bazilika Svetog Nikole, normanski zamak Svevo, stari grad...Transfer do hotela i  smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje. 

2.dan BARI – MATERA – ALTAMURA – BARI 
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Materu. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera koja će biti Evropska  prestonica kulture 2019. godine, ovaj grad je postao poznat u Italiji po starom gradu Sassi di Matera (Kamenje Matere).  Poseta starom gradu koji se zbog svojih karakteristika nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Današnji grad  broji oko 60.000 stanovnika, a zanimljivo je da mnogi meštani žive u kućama svojih predaka koje su napravljene pre više  od 9.000 godina. Zahvaljujući svom položaju, Matera je stari izgled sačuvala tokom vekova. Slobodno vreme, možete  posetiti katedralu koja je posvećena Svetoj Mariji od Bruna i videti dela koja potiču iz 13. Veka. U povratku ka Bariju  poseta gradu Altamura, čuveni grad hleba. Razgledanje starog gradskog jezgra, kratko slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje. 

3.dan BARI – POLINJANO – ALBEROBELO – BARI 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Alberobela koji je  poznat po tradicionalnim kućicama (truli) koje predstavaljaju jedan od najvećih vanvremenskih primera italijanske  narodne arhitekture. Lokalni stanovnici su došli na ideju građenja Truli, jedinstvenih privremenih kuća građenih od  kamena. Proces transformacije i oporavka, kao i originalnost rada, obezbedili su ovim građevinama priznanje Svetske  baštine. Šetnja gradom sa vodičem a nakon toga slobodno vreme. U povratku ka Bariju poseta primorskom gradiću  Polignano koji je 2016.-te godine proglašen za jednu od pet omiljenih destinacija za letovanje Italijana.Povratak u hotel. Noćenje.
Sezona 2023.godina, Bari i Pulja, avion, 5 dana I 1/4 I 

4.dan BARI – LEĆE – OTRANTO – BARI 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet za Leće. Grad Leće, poznat  i kao ”Firenca juga”, predstavlja jedan od najinteresantnijih gradova u Pulji zbog tipične arhitekture iz 17. veka. Grad je  prepoznatljiv i po svom položaju – nalazi se na samoj peti Italijanske čizme. U gradu dominiraju remek dela antičke,  srednjovekovne i barokne arhitekture. Panoramsko razgledanje istorijskog centra - Rimski amfiteatar iz 2. veka, crkva Sv.  Marije na poznatom trgu Sv. Oronzo i crkva Sv. Krsta. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do grada Otranto. Otranto je  najistočniji grad Italije i nalazi se na mestu gde se spajaju Jadransko i Jonsko more. Istorijski centar je okružen zidinama, a Katedrala Sv. Marije iz 12. veka, Aragonski zamak i crkva Sv. Petra su glavne znamenitosti grada. Slobodno vreme.  Povratak u Bari. Noćenje.  

5.dan BARI – BEOGRAD 
Doručak. Odjavljivanje iz hotela i polazak na transfer do aerodorma. Direktan let za Beograd kompanijom Air Serbia  JU521 u 09.35h. Sletanje u Beograd u 11.15h. (Kraj usluga) 

- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do: 
Za polaske od 01.04. do 01.06.2023……….…………....…….15.08.2023
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama