Lisabon

Nova godina, Portugal

već od 739€

Opis destinacije

Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine Lisabon je glavni grad Portugalije. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairo Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima naliniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum – jedn od najvećih u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
– DOČEK NOVE 2024.GODINE –
LISABON

Termin putovanja
30.12 – 2.1.2024.

Cena po osobi
739 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

- Vreme leta za odlazak: JU 490 BEG 13:15h LIS 16:15h 
- Vreme leta za povratak: JU 495 LIS 17:10h BEG 22:00h 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd sa kompanijom Air Serbia · Aerodromske takse (na dan objave programa iznose: 75 eur. Takse su podložne promeni) 
- Smeštaj u hotelima sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim 1/1 i 1/2 sobama 1/2+1 sobe -na upit. 
- Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu 
- Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku 
- Troškove organizacije putovanja 
- Usluge licenciranog vodiča na destinaciji 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
- Međunarodno zdravstveno osiguranje 
- Fakultativne izlete 
- Individualne troškove putnika 
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon (plaća se na licu mesta, na recepciji hotela) u iznosu od 2 € po osobi po noći 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana 

POPUSTI: 
- deca od 0 – 2 godine plaćaju 29 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Pešačko razgledanje grada grada – 20 € odrasli / 15 € deca 
- Sintra, Kabo Da Roka - 50 € odrasli / 35 € 
Ulaznice se placaju na licu mesta 
- Pena Palace 14 eur 
- Rozal Palace 12 eur 
- Obidoš, Batalja, Nazare – 70 eur (U cenu ukljucena ulaznica za manastir u Batalji) 
- Fado veče – 70 € odrasli / 59 € deca (U cenu je uključena večera i prevoz) 

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA: 
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnihtermina na lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino- partner. 

Hotel VIP Inn Berna 3* http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Inn-Berna/About-Hotel.aspx Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona, u blizini Campo Pequeno Square. 
Raspolaže sa 240 soba. Hotel poseduje restoran, bar, 5 konferencijskih sala, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

Hotel Masa 5 de Outubro 3* https://www.masahotel5deoutubro.com/?referer_code=ADWORDS Hotel raspolaze sas 73 sobe. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

Hotel VIP Zurique 3* www.viphotels.com 
Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona, u blizini Campo Pequeno Square. 
Raspolaže sa 252 sobe. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

1.dan BEOGRAD – LISABON 
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let u 13:15h avio kompanijom Air Serbia. Sletanje na aerodrom u Lisabonu u 16:15h. Nakon sletanja odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku - Istočna četvrt, zvana Park nacija ili Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma na svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko da Gama koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom u kojoj se odvijaju borbe bikova, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakleje krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

2.dan LISABON - PEŠAČKO RAZGLEDANJE – FADO VEČE 
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta – pešačka tura. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu i zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje. 

3.dan LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – LISABON 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku šetnjapo centru. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan LISABON – OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON – BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Povratak u Lisabon. Transfer na aerodrom. Let za Beograd u 17:10h avio komapnijom Air Serbia. Sletanje u Beograd u 22:00h. 
(Kraj usluga) 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do
Za polaske od 01.10.. do 01.02.2024……………....…………...15.04.2024.
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama