Tenerife

Tenerife, Španija

već od 1190€

Opis destinacije

Tenerife je ostrvo od hiljadu iskustava i „Ostrvo večnog proleća“. Najveće je od sedam Kanarskih ostrva koja se nalaze u Atlanskom okeanu. Možete se izgubiti u prirodi, opustiti se na plaži, popeti se na Teide, otići u kupovinu, pogledati predstavu, prošetati kaldrmama starog grada, zabaviti se u tematskom parku, igrati golf, posmatrati kitove… Još jedna od prirodnih znamenitosti je Ikod de Los Vinos, u kom se nalazi Park milenijumskih zmajeva, odnosno zmajevo drvo staro oko 3.000 godina, koji je pod zaštitom UNESC-a. Santa Cruz de Tenerife- prestonica ostrva, poznata je po velikom karnevalu koji se održava svakog februara.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TENERIFE 
(11 dana /9 noći) – avionom 
Polazak: 9. mart 2024. / Povratak: 19. mart 2024. 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Hotel
Tip smeštaja
Usluga
Cena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
9-18/03
Hovima Santa Maria 3*Comfort
studio
POLUPANSION1,190€
Hovima Jardin Caleta 3*Comfort
studio
POLUPANSION1,190€
GF Fañabe 4*
Standard
NOĆENJE SA
DORUČKOM
1,250€
POLUPANSION1,310€
GF Isabel 4*
Standard
NOĆENJE SA
DORUČKOM
1,290€
POLUPANSION1,370€
Alexandre hotel Troya 4*StandardPOLUPANSION1,430€
H10 Costa Adeje Palace 4*StandardPOLUPANSION1,820€
H10 Conquistador 4*StandardPOLUPANSION1,950€
Iberostar Selection Sabila 5*- Adults Only
Standard
NOĆENJE SA
DORUČKOM
1,750€
POLUPANSION1,970€
Adrián Hoteles Jardines de Nivaria 5*ComfortPOLUPANSION2,300€
GF Victoria 5*Senior SuitePOLUPANSION2,560€

Trokrevetne i jednokrevetne sobe na upit. 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz avionom na relaciji Beograd–Tenerife(jug)-Beograd preko Minhena u odlasku kompanijom Lufthansa i  Beča u povratku kompanijom Austrian Airlines avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 82,16 eur (refundabilne u slučaju nerealizacije putovanja) 
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom, 
- 9 noćenja u dvokrevetnoj sobi u izabranom hotelu na bazi usluge iz cenovnika, 
- troškovi organizovanja i vođenja puta. 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti 
- Boravišne takse 

FAKULTATIVNI IZLETI 
Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće  realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, u  evrima u efektivi. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u  organizaciji lokalnih partnera. 

LORO PARK – Park papagaja 
Loro Park je ne samo jedan od najvećih Zooloških vrtova na svetu, već i ozbiljna zadužbina fokusirana na  globalne projekte očuvanja prirode, ugroženih životinjskih vrsta, umnožavanje najbogatije populacije  papagaja na svetu i mnoge druge. Brojna priznanja za dosledan i marljiv rad u sferi zaštite životinja  (izložena su unutar parka) donela su ovoj cenjenoj ustanovi još jednu titulu, titulu Ambasade životinja.  Zato je ovaj park jedan od najposećenijih zooloških vrtova na svetu, koji na svojoj površini od 13,5 hektara  pruža nezaboravno iskustvo, s obzirom da predstavlja pravo kraljevstvo flore i faune, koje se pored gustog  tropskog rastinja, krivudavih senovitih stazica, tai sela, inkubatora za bebe papagaje, može pohvaliti i  najvećim akvarijumima sa delfinima i pingvinima na svetu. Takođe, ovde možete videti: gorile, kapibare,  lenjivce, lavove, bengalske tigrove, crvenu pandu, jaguara, flamingose, razne papagaje, kao i pogledati  predstave koje izvode kitovi ubice, morski lavovi, delfini i papagaji. 
Polazak oko 08:30, povratak oko 18:00. (ručak nije uključen u cenu) 
Cena: 70 evra odrasli; 50 evra deca 2-12 god. 

OSTRVSKA TURA  
Po sakupljanju svih izletnika vožnja ka Maski uz usputnu pauzu na vidikovcu sa pogledom koji najbolje  dočarava lepotu planinske klisure u kojoj je selo podignuto. Krivudava vožnja do Maske nudi  spektakularne pejzaže, a mir i tišina, isprekidana samo pojem ptica, bogata flora i pogled koji se pruža na  okean, opiće Vas lepotom do naredne stanice, Garačika. Garačiko važi za možda najlepši, ali i najnesrećniji  gradić na Tenerifima. Pre nešto više od tri stotine godina, Garačiko je imao sve. Kao glavna luka na ostrvu,  na raskrsnici Evrope i Novog sveta, grad je uživao u takvom bogatstvu da je čitava jedna ulica bila  popločana u mermeru; sa druge strane, sirotinja je smela da se šeta kroz srce grada samo tokom jednog  dana u nedelji. U njegovim plemićkim kućama živeli su bogati trgovci, bankari, sveštenici, umetnici,  avanturisti. Godine 1706. priroda je okrutno otela bogatstvo iz Garačika kada je eruptirao vulkan 
Montanja Negra. Nakon erupcije vulkana, Garačiko je takođe trpeo i pošasti skakavaca, izbijanja bolesti,  požara i poplava. Ironično, lava koja je uništila luku pretvorila ju je u atraktivne i neobične kamene bazene,  jednu od glavnih turističkih atrakcija današnjice. Tura se dalje nastavlja prema mestu Ikod de los Vinos  gde sledi degustacija najboljih domaćih vina, likera, sireva, lokalnih moho soseva … Posle degustacije  obilazi se glavni trg ovog šarmantnog mesta, nadomak kojeg raste čuveno “Drago Milenario”, najveći  primerak Zmajevog drveta, koje predstavlja impresivan živi spomenik sa gustim granama i oštrim, šiljastim  listovima. Zanimljiva karakteristika zmajevog drveta je da ukoliko posečete ili ogrebete koru drveta, prvo  izlazi smola bela i gusta, koja u dodiru sa vazduhom postaje crvena i tečna kao krv. Legenda kaže da su još  Rimljani žudeli za ovom smolom, jer su verovali da ona ima zaštitna svojstva i da sa njom nikada neće biti  poraženi. Od tada je mit počeo da dobija na popularnosti širom ostrva. U Ikod de los Vinos će biti poslužen  i ručak (uključen je u cenu) u tradicionalnom španskom restoranu. Put će Vas dalje voditi ka nekada  glavnom turističkom mestu ostrva, Puerto de la Kruzu. Aristokratski duh ovog grada osetićete čim kročite  na njegovo istorijsko jezgro – trg Ćarko, a zatim i šetnjom starim uličicama iznad Telmo plaže, pored  čuvenog Café de Paris sve do najsavremenije gradske atrakcije – lida tj. ogromnog kompleksa Lago  Martianez, bazena sa morskom vodom, vodopadom, rastinjem, dela najpoznatijeg kanarskog arhitekte  Cezara Manrikea. Nakon posete Puerto de la Kruzu, sledi poslednja stanica ostrvske ture – vulkan Teide.  Vožnja dolinom Orotave i kroz istoimeni grad vodiće Vas u gustu šumu kanarskog bora i kedra, a potom i  kroz oblake dok se konačno ne pojavi nezaboravni pejzaž vulkana koji dominira reljefom ostrva. Na  vidikovcu Roques de Garcia (2250m), najviše tačke dokle se autobusom može prići i najlepšem vidikovcu  vulkana, a koji je dobio ime po izuzetnim oblicima vulkanskog kamenja i stena, pogled puca na sve strane  … na levo je pogled na Pico Viejo (3155m), na desno na najviši vrh Pico Teide (3718m), a pravo ispred Vas  na Las Canadas, prostor kaldera i okamenjenenih reka lave, čijom erozijom je i nastalo ovo fascinantno  kamenje. Kada fotografijama ovekovečite ove prizore, sledi spuštanje niz vulkan i povratak u hotele. 
Polazak oko 09:00, povratak oko 18:00 (ručak je uključen u cenu) 
Cena: 95 evra odrasli; 70 evra deca 2-12 god. 

PRESTONICE TENERIFA 
Nudimo Vam mogućnost da, uz ostale izlete iz naše ponude, u potpunosti upoznate Tenerife, kroz posete  verskoj, administrativnoj i univerzitetskoj prestonici ostrva. Prvi deo izletničkog dana rezervisan je za  posetu Kandelariji, priobalnom gradiću poznatom po svetilištu Gospe od Kandelarije. Nuestra Senora de  la Candelaria je svetica zaštitnica kako Tenerifa tako i Kanarskih ostrva. Njena ikona, okružena cvećem i  svećama, nalazi se unutar bazilike, koju ćemo posetiti. Pored bazilike, uz glavni trg Kandelarije, priobalno  šetalište krasi i devet bronzanih statua nekadašnjih domorodačkih Guanće kraljeva, kao uspomena na  prešpansku istoriju Tenerifa. Nakon posete najvažnijem hodočasničkom mestu Tenerifa, put će Vas dalje  voditi ka glavnom gradu, Santa Kruz-u. Panoramski ćete proći Avenijom Ustava sa pogledom na nekada  najviše zgrade Španije, arhitektonski simbol grada – Auditorijum Santijago Kalatrave, Palmetum – botaničku baštu palmi ... S obzirom da je Santa Kruz de Tenerife glavni grad i upravno sedište Tenerifa i  Kanara, ponosi se mnogim lepim istorijskim zdanjima, raštrkanim iznad njegovog srca, glavnog trga - Plasa  Espanja, izgrađenog nadomak najvažnije regionalne luke. Plasa Espanja je prelep trg sa veštačkim jezerom  zahvaljujući dizajnu prestižnog arhitektektonskog biroa Hercog&Mojron. Po dolasku, zajednička šetnja  preko glavnog trga, trga Kandelaria, glavne trgovačke ulice starog grada - Kastiljo sve do trga Vejler, a  zatim i do najstarijeg pozorišta Kanara. Pored brojnih radnji i starih palata, na toj trasi videćete i Parlament  Kanara, kao i palatu Kapetanije Kanara. Šetnjom ćete se dalje upoznati i sa trgom Crkve na kojem se nalazi  crkva Nuestra Senjora de la Konsepsion, koja još čuva delove izvorne crkve iz 16. veka. U povratku ka  Španskom trgu proći ćete i pored trga Evrope, na kojem su smeštene mnoge važne javne institucije poput  Katastra, Poreske uprave ... kao i pored Sedišta vlade Tenerifa. Slobodno vreme u centru grada, za šoping,  ručak (nije uključen u cenu), nakon kojeg sledi vožnja ka najstarijem univerzitetskom centru Kanara, San  Kristobal de la Laguni. La Laguna je nekada bila i ostrvska prestonica, a danas je drugi najveći grad 
Tenerifa. Većina znamenitosti ovog grada nalazi se između crkve Iglesia de Nuestra Senora de la  Concepcion i trga Plaza Adelantado, na kom se nalaze gradska kuća, samostan i palata Nava, podignuta  pod uticajima baroknog, neoklasičnog i manirističkog stila, a koja se danas uzima za najlepši primer  kanarske arhitekture. Staro gradsko jezgro sa pomenutim zdanjima ćete istražiti pešice, nakon čega će  Vam biti jasno zašto je baš ambijent istorijskog srca La Lagune bio presudan da se u njemu snima  atmosfera urugvajskog glavnog grada u filmu „Montevideo 2“. Povratak u hotele. 
Polazak oko 09:00, povratak oko 18:00 
Cena: 85 evra odrasli; 60 evra deca 2-12god. 

GUSARSKI BROD 
Jedno od najlepših iskustava na ostrvu je plovidba ovim brodom, uz muziku, piće, animaciju, kojim se  krstari Atlantskim okeanom kako bi se uživalo u pogledu na delfine i kitove u njihovom prirodnom  okruženju. Plovidba se nastavlja i do još jednog simbola Tenerifa, stena Los Gigantesa, impresivnih  vulkanskih formacija visine 500m-800m kojima se jedino preko okeana i može pristupiti, gde će biti  poslužen ručak, nakon čega će oni najhrabriji imati priliku da skaču u vodu i zaplivaju među “gigantima”.  Polazak oko 10:00, povratak oko 16:00. Ručak (uključen je u cenu) će biti poslužen oko 13:00.  
Cena: 70 evra odrasli; 50 evra deca 2-12 god. 

1. dan (09.03.2024.) BEOGRAD – CIRIH – TENERIFE 
Sastanak i čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” 2 časa i 30minuta pre leta.  Poletanje aviona za Cirih u 09:25h (let LX 1413). Sletanje u Cirih u 11:20h. Nastavak putovanja za Tenerife  u 12:55h (let LH 8214). Sletanje na aerodrom na jugu Tenerifa u 16:25h prema lokalnom vremenu.  Organizovani transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje. 

2. dan – 9. dan (10-17.03.2024.) TENERIFE 
Boravak u hotelu na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na fakultativne izlete. Noćenje. 

10-11. dan (18-19.03.2024.) TENERIFE - FRANKFURT- BEOGRAD 
Doručak. Organizovani transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Frankfurt u 14:50h (let LH 4381).  Sletanje u Frankfurt u 20:40h. Nastavak putovanja za Beograd (let LH 1410) u 22:10h. Sletanje u Beograd  19.03.2024. u 00:05h. 

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas